Növényházi és gyümölcsös öntözéstechnológia

A Royal Brinkman Vocom öntöző- és tápoldatozó gép a kertészetben világszerte hosszú évek óta egyet jelent a pontossággal és megbízhatósággal. A Vocom egy teljes körűen felszerelt adagoló rendszer, amely magában hordozza a szűrőket, szivattyúkat, a keverő tartályt, a dupla EC és pH mérést, a 4 kultúráig bővíthető adagoló csatornákat és a kapcsolószekrényt a hozzá tartozó számítógéppel.  Használható csepegtető rendszerekhez, felső szórófejes-, és akár árapály-öntözéshez is.

 

Vocom compressor

Gyümölcsös kultúrák öntözése

A gyümölcstermesztésben ugyanúgy, mint bármelyik növényházi kertészetben nagyon fontos szerepet játszik a víz és annak megfelelő mennyiségi és minőségi kijuttatása.  A hatékony öntözés napjainkban már automatizált, személyre szabott öntözőrendszerekkel könnyen megoldható.

Cégünk kidolgozott egy ajánlattervet a gyümölcsös öntözéseket igénylő leendő ügyfeleink számára is.

Ezek igény szerint tartalmazhatják:
- személyre szabott öntöző- és tápoldatozó berendezés (Vocom, Dosatron)
- napi víztartály
- törzsoldat tartályok
- turboinline merevfalú csepegtető csövek
- kapilláris csepegtetők
- különböző szűrők (homokszűrők, hálóbetétes szűrők)
- PVC főgerincek, algerincek, öntöző szelepek

» További információ

 gyumolcsos 21     dosatron    gyumolcsos 11

 


Számításaink igazolták, hogy egy öntözőberendezés a hazai klimatikus adottságok mellett jó esetben 1, de legrosszabb esetben is 3 év alatt megtérül.

Az öntözést egy korszerű ültetvényben nem kiegészítő beruházásnak, hanem az ültetvény és a technológia szerves részének kell tekinteni. Az ültetvényeken egyértelműen a mikroöntözésnek van létjogosultsága. A mikroöntözés a mai legmodernebb öntözési technológiát képviseli, mivel nem a talajt önötzzük, hanem a növény igényeihez igazodva, fejlődési állapotától függően a szükséges víz és tápanyag mennyiséget juttatjuk ki számára. A mikroöntözésnek 2 területe van: a csepegtető és a mikroszórófejes öntözési mód. Manapság a csepegtető öntözési mód az elterjedtebb és ismertebb hazánkban.

Kijelenthetjük tehát, hogy Magyarország klimatikus adottságai mellett korszerű gyümölcsültetvények létesítése gyakorlatilag nem elképzelhető öntözőberendezés nélkül, ennek hiányában sikeres gazdálkodás nem folytatható.


Írjon Nekünk!

Bővebb információért kérjük, vegye fel a kapcsolatot kereskedőinkkel.

 

Read 5992 times